Events

Koronavírus – Az NGTT üdvözli a bejelentett kormányzati intézkedéseket – MTI, 2020. 03. 23

 

Budapest, 2020. március 23., hétfő (MTI) – A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) elnöksége üdvözli a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet következményeinek enyhítésére a kormány által eddig bejelentett élet-, egészség-, valamint gazdaság- és munkahelyvédelmi intézkedéseket.

A tanács soros elnöke, Kucsera Tamás Gergely által jegyzett – az MTI-hez hétfőn eljuttatott – közleményben kiemelték: a magyarországi társadalmi és gazdasági érdekegyeztetés legmagasabb szintű fórumának, az NGTT-nek a munkavállalókat, a gazdasági szereplőket, az egyházakat, a civileket, valamint a tudományos és a művészeti szférát képviselő oldalai elnökeinek és a soros elnöknek az együttes álláspontja szerint az eddig bejelentett kormányzati lépések hasznosak és szükségesek.

Úgy értékelték: az egyes munkáltatók járulékfizetési kötelezettségének 2020. június 30-ig teljes egészében történő elengedése, a munkavállalók járulékának jelentős csökkentése egyaránt hozzájárulhat a magyar gazdaság és társadalom működésének jövőbeni gyors normalizálásához.

Az NGTT továbbra is nyitott az intézkedési tervek és csomagok megvitatására, jövőbeli egyeztetésére – tették hozzá.

Azt írták, “ezen nehéz időszak leküzdéséhez az NGTT elnöksége szerint arra is szükség van, hogy minden honfitársunk bizalommal, türelemmel és fegyelmezetten vegyen részt abban a valódi társadalmi összefogásban, amelynek a kibontakoztatása az élet szinte minden területén nélkülözhetetlen”.

Ennek érdekében kiemelten fontosnak tartják és kérik a javasolt egészségügyi óvintézkedések megtartását, valamint a gyermekek és idősebbek életvitelének támogatását – áll a közleményben.

Hasonló tartalommal megjelent cikkek:

https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200323-az-ngtt-udvozli-a-bejelentett-kormanyzati-intezkedeseket

https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/03/23/udvozli-a-bejelentett-kormanyzati-intezkedeseket-az-ngtt#

https://www.origo.hu/gazdasag/20200323-koronavirus-ngtt-reakcio.html

https://magyarnemzet.hu/belfold/a-nemzeti-gazdasagi-es-tarsadalmi-tanacs-tamogatja-a-kormanyzati-intezkedeseket-7921163/

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-viktor-a-varakozas-helyett-felvesszuk-a-kuzdelmet-2497523


 Radio KarcFM talk about the NESC

Source: https://karcfm.hu/archiv/szabad-jegyzes-2018-05-01-1400-1500/