Az uniós források felhasználását tekintették át az NGTT ülésén

Az európai uniós források eddigi, valamint 2014-2020 közötti felhasználásról konzultáltak a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki ülésén, ezenkívül döntés született az NGTT állandó külügyi bizottságának felállításáról is.

 

A tanácskozást köszöntötte Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Köszöntőjében az államtitkár kiemelte: A partnerség, a stratégiai együttgondolkodás összkormányzati érdekű feladat a jövőben is. A támogató környezet az Államtitkárság és az NGTT Titkársága részéről adott és a jövőben is biztosított.

Az ülésen a munkaadói és a munkavállalói oldal is azt kezdeményezte, hogy fordítsanak több közösségi forrást gazdaságélénkítésre. Válaszában Földi Enikő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára megerősítette: a kormány szándéka is az, hogy gazdaságfejlesztésre költsék az európai uniós források nagy részét, sőt a kabinet másfél-kétszer annyit szeretne erre fordítani, mint amennyit az Európai Bizottság tervez.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy néhány napon belül megjelenik az önerőalap új szabályait kihirdető rendelet, az önerővel kapcsolatos kérdésekben pedig az azokat kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) lesz illetékes.

(MTI - Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

Forrás: