Legfrissebb Híreink

 

V4-együttműködés munkaügyi, energia-stratégiai és közlekedési téren

2016. február 15-16-án első alkalommal került sor a V4-tagállamok munkavállalói és munkaadói érdekképviseletei, valamint a kormányzatok képviselőinek háromoldalú, ún. tripartit találkozójára.

A rendezvényen a magyar kormány részéről dr. Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára, Kádár Andrea, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkára és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács részéről pedig Palkovics Imre, Földiák András, Kozma Judit, Szilágyi József, valamint Rabi Ferenc vett részt. Az eseménynek helyszínül szolgáló csehországi Štiřín kastélyban a tanácskozást megnyitó Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök jelezte: javasolják, hogy a kezdeményezés intézményesített formában évente kerüljön megrendezésre.

 

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) soron következő plenáris ülése

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) soron következő plenáris ülését 2013. december 10-én 14.00 órai kezdettel tartja a Budapesti Gazdasági Főiskola Lotz termében.

 

Sajtóközlemény - Legyenek ifjúsági centrumok hazánkban

„A kontinenst sújtó gazdasági válság rávilágított az európai demokratikus intézményrendszer válságára” – hangsúlyozták az uniós országok Gazdasági és Szociális Tanácsai vezetőinek ülésén a részt vevő felek. Kiemelték, hogy különösen fontos a nagyszámú fiatal munkanélküli munkahelyhez juttatása.

 

Közös értékek közös jelentésben - az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság, valamint a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács elnöki találkozója Budapesten

Henri Malosse, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke és kísérete Szendrei Róberttel, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács soros elnökével, valamint a szervezet oldalelnökeivel találkozott Budapesten.

 

NGTT: fontos, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács fontosnak tartja, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól, és "tárgyilagos, más uniós tagállamokhoz hasonló megítélés és értékelés, egyenlő elbírálás alapján" szülessen döntés.

 

NGTT: helyzetbe kell hozni a családokat

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács elsőrendű érdeknek és feladatnak tartja a családok nemzetgazdasági célkitűzésekkel összhangban való segítését.

 

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) elfogadta 2012. évi jelentését

Közoktatás, felsőoktatás, foglalkozáspolitika, EU-s források felhasználása voltak a legfontosabb témák a társadalmi párbeszéd legmagasabb fórumát megtestesítő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) 2012. évi napirendjén.

 

Az NGTT támogatja a szolgáltatók monopolhelyzetének megszüntetését

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) támogatja a szolgáltatók monopolhelyzetének megszüntetését célzó törekvést, mivel a szakképzett munkaerő mellett az energiaárak befolyásolják legjelentősebben a hazai vállalkozások versenyképességét – mondta Parragh László elnök a tanács csütörtöki ülésén, Pakson.

 

Az NGTT ülésén konzultáltak a jövő évi bérekről

A jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról (szakmunkás minimálbér) konzultált a kormánnyal a munkaadói, a munkavállalói, a civil, az egyházi és a tudományos oldal a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) hétfői ülésén.

 

Állami ösztöndíjas létszámkeretek és az energiastratégia az NGTT ülésén

Az összecsiszolódás éve volt a működés első esztendeje a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) számára - állapították meg a társadalmi partnereket képviselő soros elnökök a csütörtökön, Budapesten tartott tanácsülésen.

 

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács Civil Oldalának tagjai a Köztársasági Elnöki Hivatalban jártak

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács Civil Oldalának tagjai 2012. november 21-én bemutatkozó látogatást tettek a Köztársasági Elnöki Hivatalban.

 

Az uniós források felhasználását tekintették át az NGTT ülésén

Az európai uniós források eddigi, valamint 2014-2020 közötti felhasználásról konzultáltak a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki ülésén, ezenkívül döntés született az NGTT állandó külügyi bizottságának felállításáról is.

 

Balog Zoltán a Nemzeti Gazdasági Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén

A magyar állam 2010-re a működésképtelenség határához érkezett, szükségessé vált tehát a struktúra átalakítása. A reformok segítségével egyebek mellett lehetővé válik a terhek igazságosabb elosztása, de mindenkinek meg kell tanulnia felülemelkedni saját részérdekein is. Ennek elfogadtatásában van nagy szerepe az olyan szervezeteknek, mint a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az NGTT július 2- i ülésén.

 

A fenntartható fejlődési célokról és a felsőoktatás fejlesztéséről tárgyalt az NGTT

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) május 24-i ülésének nepirednjén a közelgő ENSZ fenntartható fejlődési konferenciájának előkészületei és a felsőoktatás fejlesztésének irányai szerepeltek.

 

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács 2011. évi beszámolója

Gazdasági helyzet, foglalkoztatás, munka világa egészségügy átalakítása, bérkérdések - ezek a témák voltak tavaly a társadalmi párbeszéd legmagasabb fórumát megtestesítő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) napirendjén

 

Ülésezik a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács

Hoffman Rózsa oktatási államtitkár a közoktatás átalakításáról szóló beszámolójával indult a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki ülése. A testület a társadalmi párbeszéd legmagasabb szintű fúruma, amelyben a civilek, a gazdasági oldal, amunkáltató és a munkavállalói érdekképviseletek, az egyházak, és a tudomány képviselői foglaltak helyet. A mai ülés napirendjén a fejlesztések, a felnőttképzés és a közoktatás átalakításáról szóló beszámoló, az adórendszer eddigi átalakításának áttekintése is szerepel. Az ülést a Gaskó István soros elnök (a Liga Szakszervezet elnöke) vezeti.

 

Az NGTT megvitatta a Nemzeti Vidékstratégiát

Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) február 2-i plenáris ülésén megtárgyalta a Nemzeti Vidékstratégiát és annak megvalósítási kereteit adó Darányi Ignác Tervet.